Close
Rečica ob Savinji 74, 3332 Rečica ob Savinji

Birmansko leto 2016/17

Birmansko leto

V letošnjem letu se z devetošolci pripravljamo na prejem tretjega zakramenta uvajanja v krščanstvo: sv. birme. S sproščeno a vseeno resno pripravo na birmo se bomo v letošnjem letu uvajali v praktično krščansko življenje.

V pomoč pri letošnji birmanski pripravi nam bodo redna veroučna srečanja, ki bodo potekala v bolj sproščenem vzdušju. Z letošnjim letom se bodo birmanci bolj aktivno vključili v župnijsko življenje in nekoliko bolj spoznali, kako župnija živi in diha. Kot posebna priprava pa nam bosta služila še posebna dogodka kot sta birmanski dan in duhovni vikend v Šmihelu.

Birmanske skupine:

Birmanci se letos vključijo k eni od možnih skupin. Srečanja bodo nekajkrat mesečno. Skupino je možno menjati v drugi polovici leta. Morebitne težave rešujemo individualno.

AnimatorjiministrantiSkavti
Verouk

Letos bo potekal po metodi mladinskega verouka. Kar pomeni, da pri delu ne bomo potrebovali učbenikov in delovnih zvezkov. Domače naloge bodo zastavljene bolj v smislu izzivov, ki bodo birmanca spodbujali, da o neki temi razmišlja ali kaj praktično stori.

Birmanski dan

11. marec 2017 od 14h dalje.

Namenjen je osmim in devetim razredom naše dekanije.Na srečanju se bodo birmanci iste generacije med seboj spoznali in se preko glasbe, iger, delavnic in še česa na poseben način pripravili na prihajajoči dogodek sv. birme.

Udeležba na birmanskem dnevu je obvezna.

Preberite več
Duhovni vikend

13.-15. januar 2017 – Šmihel nad Mozirjem.

Zbrali se bomo v petek zvečer in sklenili srečanje v nedeljo s sveto mašo. Duhovni vikend bomo pripravili in vodili s pomočjo starejših animatorjev.

Udeležba na vikendu je za letošnje birmance obvezna.

Informativni sestanek za starše: torek, 10. januar 2017 ob 18.30 v veroučni učilnici.

Preberite več