Close
Rečica ob Savinji 74, 3332 Rečica ob Savinji

POSTNA SPODBUDA – KORAK ZA KORAKOM

POSTNA SPODBUDA – KORAK ZA KORAKOM

Bi želeli poglobiti vaš postni čas?
Želite, da je post več kot samo vaja v odpovedih?
Bi radi Gospodu izročili vse svoje življenje?
Privoščite to še komu?

Pridružite se letošnji postni spodbudi KORAK ZA KORAKOM.

Srečanja bodo potekala na Zoom povezavi ob torkih ob 19. uri. Prvo srečanje bo v torek, 16. 2. 2021 ob 19.uri.
V adventnem času smo se ob torkih zbirali k poglabljanju v nedeljsko Božjo besedo, tokrat pa bomo naredili še korak naprej.

Pomemben del romanja je delitev romarske izkušnje z drugimi soromarji. Zato vas lepo vabimo, da k postni poti povabite še kakšnega prijatelja, sorodnika, sodelavca … nekoga, s komer ste si blizu, in ustvarite svojo malo romarsko skupino (od 3 do največ 6 ljudi), s katero boste prehodili letošnji postni čas.

Lahko pa se preprosto pridružite in se priključite mali skupini na srečanju samem.

ZAKAJ MALE SKUPINE?

“Dan za dnem so se v templju in po hišah neutrudno učili in oznanjali evangelij o Kristusu Jezusu.”

Apostolska dela 5,42


Kaj je počela prva Cerkev? Zbirali so se pri bogoslužju v templju (v velikih skupinah) in po domovih (v malih skupinah).

In v čem je takšna razlika? V tempeljskem bogoslužju (v cerkvi) prihajamo kot posamezniki, kjer smo v glavnem poslušalci, prejemniki in včasih tudi soustvarjalci dogajanja – da bi krepili odnos z Gospodom. V malih skupinah pa raste prijateljstvo med vernimi, ko se med seboj spodbujamo, poslušamo in delimo, kaj vse je Gospod storil v mojem življenju.

V malih skupinah je rasla in se krepila prva Cerkev. Privoščite si to izkušnjo tudi vi v letošnjem postnem času … KORAK ZA KORAKOM bližje Gospodu.