Close
Rečica ob Savinji 74, 3332 Rečica ob Savinji

Oratorij 2021 – Originalen.sem

V počitniških dneh na Rečici pripravljamo oratorij za otroke, in sicer od ponedeljka, 5. julija do petka, 9. julija 2021.

Program je namenjen osnovnošolskim otrokom (ki so v preteklem šolskem letu obiskovali verouk oz. šolo). Osrednji lik teh dni bo fant iz Milana, ki ga je za blaženega razglasil papež Frančišek. Otrokom bomo preko zgodbe, katehez, delavnic, pesmi in iger predstavili letošnjo vsebino oratorija.

Prijava na oratorij:
Do nedelje, 4. julija 2021 (oz. zapolnitve prostih mest).

Spodbujamo elektronsko na naši spletni strani. Tisti, ki vam je papir bolj pri srcu, pa lahko najdete prijavnico v cerkvi in jo oddate po nedeljskih sv. mašah, med tednom pa v ‘oratorijski nabiralnik’ – Rečica ob Savinji 75 (v hiši, kjer je živel g. Ferdinand).

S pravočasno prijavo nam boste pomagali pri lažji pripravi materialov za delavnice in pri organizaciji.

Za udeležbo otrok na oratoriju sprejemamo prostovoljne prispevke, ki delno pokrivajo stroške oratorija. Prispevek (5€) lahko oddate ob prijavi ali prvi dan oratorija.

Letošnje posebnosti

Zaradi omejitev bo letošnji oratorij drugačen. Prostorsko smo omejeni na maksimalno 30 otrok. Če bo prijavljenih več otrok, bomo oratorij skrajšali na tri dni in otroke razdelili v dve skupini (pon.-sre. in čet.-sob.). Označite, kateri termin bi v primeru delitve izbrali.

Otroci bodo večji del časa preživeli v svojem ‘oratorijskem mehurčku’.

Hrana na oratoriju – Na oratoriju ne moremo organizirati hrane, zato naj imajo otroci vsak dan seboj malico iz popotne torbe in kakšno sadje/prigrizek za vmes. Obiska trgovine med oratorijem ne bomo dovolili.

Otroci naj imajo sabo tudi kakšno flaško za vodo oz. sok, saj lončkov ne bomo uporabljali.

Svetujemo, da ima otrok sabo tudi kakšno pokrivalo za glavo, zaščito pred soncem (krema), kakšno masko (če bo kdaj potrebno).

O temi oratorija 2021  …

Letos smo za temo ali junaka oratorija izbrali bl. Carla Acutisa. Gre za prav posebnega in sodobnega svetnika, saj je verjetno edini med njimi, ki se lahko pohvali, da je v prostem času rad programiral. Carlo je pri 15. letih umrl šele leta 2006. Po eni strani je bil običajen najstnik, ki je imel rad računalnike in gledal filme. Po drugi strani je bil v marsičem izjemen. Zaradi njegovega globokega odnosa z Bogom, žive vere, dobrosrčnosti in čudežev, ki se dogajajo po njegovi smrti, so ga ljudje že kmalu prepoznali za svetnika. Za blaženega je bil razglašen lani, 10. oktobra 2020.

Več pa na ORATORIJU.